onsdag 26 maj 2010

Projekt: Citron och maskrossaft

Har ni mycket maskrosor.... det har vi, läste att man kunde göra saft. Så jag prövade detta recept:
1 liter maskrosblommor bara det gula!
2 citroner i skivor
2 liter vatten
2kg socker
30g citronsyra

  • Skiva väl tvättade citroner. Lägg skivorna tillsammans med de gula blommorna. Ni kan klippa bort det gröna med sax.
  • Koka upp vattnet, rör ner sockret och citronsyran.
  • Häll detta över citron/blomblandningen.
  • Låt stå övertäckt kallt i 4 dagar.
  • Tappa upp på flaska eller frys in.
  • Tänk på att saften inte står sig så länge utan natriumbensoat. vill man tillsätta detta så är det 2 krm. som röres ner med sockret.

På söndag så är min saft färdig... Lite kul med maskrossaft. Hoppas bara nu att den är god.

Inga kommentarer: