Vit kladdkaka med blåbär.
175 grader ca 30 min.
- 100g. margarin el. smör.
- 2 ägg.
- 2 dl. vetemjöl.
- 1 tsk. vaniljsocker.
- Blåbär.
Smältsmöret.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda i mjöl och vaniljsocker.
Blanda i det smälta smöret.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant(ca 24cm i diameter).
Strö blåbär över smeten.
Grädda ca 30 min i mitten av ugnen kakan ska på lite färg och vara "gäggig" i mitten!
Låt kakan svalna och servera sedan med grädde!
4 kommentarer:
mmmm... DEN lät god, ska testa om den är det oxå ;)
KRAM
När ska blåbären i? Antar att det är i smeten redan.
/Hella
Oj! jo blåbären ska man strö över smeten i formen... och sedan in i ugnen! Nu ska jag skriva in det i receptet tack Helena!
Verkar inte som ett dumt recept, får man nog prova. Chokladkaka är alltid göttans.
Du borde även testa detta recept, Chokladkaka med espressomousse recept
Fin blogg förresten :)
Skicka en kommentar