tisdag 9 december 2008

Ett litet recept!

Jag har fått en liten favorit kaka. Ni kanske rynkar på näsan när ni inser att det står rödbetor men det är super gott. Den är saftig och god, enkel att göra. Den är godast när den är lite kladdig i mitten. Pröva baka den vet ja! Receptet är hämtat frå Coop

Ingredienser


500 g färska rödbetor

150 g mörk blockchoklad

3 ägg

4 dl socker

2 dl olja

1 tsk vaniljsocker

3 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

florsocker

Tillagning

Borsta rödbetorna väl och koka dem mjuka i så mycket saltat vatten att det täcker (1 tsk salt per 5 dl vatten), det tar ca 20 minuter. Skala och låt dem kallna. Sätt ugnen på 200°.

Finriv rödbetorna (det ska bli ca 5 dl). Bryt chokladen i mindre bitar och smält den enligt anvisning på förpackningen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i choklad, rödbetor, olja, vaniljsocker och till sist mjölet blandat med bakpulvret. Rör till en slät smet. Häll den i en smord och bröad bakform (minst 2 liter), helst teflonbelagd med löstagbar kant.

Sätt in formen i nedre delen av ugnen. Minska värmen till 175° efter ca 10 minuter. Grädda totalt 50-60 minuter. Känn med provsticka, kakan behöver inte vara riktig helt genomgräddad.

Låt kakan svalna innan den stjälps upp och sikta över lite florsocker.










Inga kommentarer: